Mijn zus en ik zijn opgegroeid in een gezin dat niet veel geld had. Onze ouders mochten ons onze universitaire studies, onze reizen, onze hobby’s niet aanbieden.
We hebben niets gemist en we hadden het geluk liefhebbende ouders te hebben die ons altijd hebben aangemoedigd, begeleid en verwend.

Dit artikel is een knipoog naar onze voormalige chef-papa en onze eeuwige gastronomische moeder,
Ze hebben altijd een manier gevonden om ons te voorzien van gezond, gevarieerd en origineel voedsel zonder al te veel geld uit te geven!

Hier volgen enkele van hun tips:
1) We kunnen je nooit genoeg vertellen, we moeten prijzen vergelijken: de kleine kruidenier is niet per se duurder dan de grote doos.
2) Lees de etiketten: ja, de ogenschijnlijk goedkoopste prijs is dat niet per se, omdat je de prijs per kg / liter nader moet bekijken. Je zal verrast zijn!
3) Koop uw seizoensfruit en -groenten: als u in de winter courgette of in de zomer pompoenen wilt eten, is een goed alternatief om ze diepgevroren te kopen.
4) Groenten en fruit in bulk verkiezen: het is niet alleen goedkoper, maar ook minder vervuilend voor onze lieve planeet. Er zijn ook steeds meer supermarkten die pasta en andere bulkproducten aanbieden.
5) Hergebruik de overblijfselen van je gerechten: onze vader had de kunst om een ​​nieuw gerecht opnieuw te maken met de overblijfselen van de vorige dag zonder dat iemand er iets van wist (receptideeën zullen binnenkort op onze blog worden geplaatst)
6) Zelfgemaakte sandwiches en snacks: u weet niet alleen precies wat u als ingrediënten gebruikt, maar bespaart u ook een paar euro en een paar extra ponden. Na afloop hebben we nog wel af en toe recht op een restaurant of een broodje 😊
7) Gooi uw eten niet te snel weg: lees aandachtig de etiketten, voedsel dat een houdbaarheidsdatum aangeeft “eet liever vóór …” kan nog steeds zonder zorgen worden gegeten, een paar dagen of zelfs een paar weken na de fatale datum.
8) Eet zo lokaal mogelijk: Omdat er minder transportkosten zijn, is het goedkoper maar ook minder vervuilend. Moeten we echt avocado’s of lychees eten die elke dag duizenden kilometers hebben afgelegd?

Nadia, je levenscoach